ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

SΖ: Διώξεις υπουργών και στρατιωτικών για μίζες της Rheinmet

SΖ: Διώξεις υπουργών και στρατιωτικών για μίζες της Rheinmet

«Ταξίδι στην Αθήνα» είναι ο τίτλος του εκτενούς ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και αναφέρεται στις μίζες που πλήρωνε η Rheinmetall στην Ελλάδα.

«Η θυγατρική εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics κατά την πώληση των εναέριων αμυντικών συστημάτων Asrad έδωσε πολλά εκατομμύρια μίζες σε υπουργούς και στρατιωτικούς», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Οι εισαγγελίες στην Αθήνα και στη Βρέμη έχουν ερευνήσει το θέμα και εξετάζουν τώρα ποιος θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο και ποιος όχι», όπως λέει η εφημερίδα.

Σημειώνει ωστόσο παράλληλα ότι δεν είναι απαραίτητο ότι θα «κάτσουν στο σκαμνί» όλοι οι εμπλεκόμενοι. «Η Rheinmetall έχει προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και πρότεινε αμνηστία σε όσους μάνατζερ είχαν εμπλακεί στις δωροδοκίες. Όποιος ομολογήσει, ο όμιλος δεν προτίθεται να τον διώξει ποινικά. Αγωγές αποζημίωσης δεν θα κατατεθούν. Μέχρι στιγμής όμως κανείς δεν έχει δηλωθεί».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Γερμανικές εταιρείες για δεκαετίες έδιναν μίζες στην Ελλάδα. Ποτέ πριν δεν εκδόθηκε κάποιος. Τώρα αυτό ίσως αλλάξει».

Πηγή: DW

Σχετικές ειδήσεις