ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μαρία: Η τραγική ιστορία μιας άγνωστης Μυρτούς

Μαρία: Η τραγική ιστορία μιας άγνωστης Μυρτούς

Μία συγκλονιστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr, την ώρα που πολλά θύματα κρύβουν την αλήθεια για την κακοποίηση που βιώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

«Πρωταγωνιστής» στη νέα υπόθεση ο Αλβανός Ο.Ι., ο οποίος άφησε ανάπηρη τη σύντροφό του, Μαρία, με την οποία για επτά χρόνια έμεναν μαζί σε σπίτι σε νησί, μετά από άγρια επίθεση σε βάρος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη 23 ετών, βασάνιζε, κρεμούσε ανάποδα για ώρες και κρατούσε για ημέρες δεμένη την άτυχη Μαρία.

Ο λόγος της άγριας επίθεσης που δεχόταν; Η άρνησή της να εκδίδεται.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης παρουσιάστηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σ.Κ., το οποίο περιέχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση.

Η άγρια επίθεση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, ο εφιάλτης της άτυχης γυναίκας ξεκίνησε στις 19/6/2011. Ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να κατείχε τη θέση του προέδρου Σωματείου Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, μετά από καβγά που είχε με τη σύντροφό του Μαρία, τη χτύπησε με βιαιότητα προκαλώντας της σοβαρά και πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Βάσει των ίδιων στοιχείων, εξαιτίας της αγριότητας της επίθεσης που δέχθηκε το θύμα, έπεσε σε κωματώδη κατάσταση.

travmata

Για τρεις περίπου ημέρες, η άτυχη Μαρία παρέμεινε αβοήθητη και σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι όπου διέμενε με τον δράστη.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το βράδυ της ίδιας ημέρας φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού κάλεσε φαρμακοποιό, προκειμένου να παράσχει πρώτες βοήθειες στο θύμα. Η φαρμακοποιός υποστήριξε πως δεν δύναται η ίδια να προσφέρει κάποια βοήθεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της άτυχης Μαρίας και ζήτησε από τον Αλβανό να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο. Ωστόσο, παρά τις παραινέσεις της φαρμακοποιού, ο δράστης την κράτησε σπίτι έως τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου του 2011, ημέρα όπου διεκομίσθη τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων». Σύμφωνα με τα στοιχεία των Δικαστικών Αρχών, η καθυστέρηση της νοσηλείας της είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της υγείας της. Μάλιστα, το θύμα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον.

diki2

Η άτυχη Μαρία υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση της υγείας της, ωστόσο σήμερα, τρία χρόνια μετά την άγρια κακοποίηση σε βάρος της από τον ίδιος της το σύντροφο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, παραμένει ανάπηρη.

Ποινή κάθειρξης 23 ετών

Η συγκλονιστική υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, καθώς ο Αλβανός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση ο δράστης καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή κάθειρξης 23 ετών και 6 μηνών. Σημειώνεται ότι ο Αλβανός παρουσιάστηκε στις Αρχές με ψευδή στοιχεία, ενώ δήλωνε δημοσιογράφος.

Η άγρια επίθεση της Μυρτούς που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης, είτε μέσα στο σπίτι τους, είτε από αγνώστους. Υπενθυμίζεται, πως το καλοκαίρι του 2012 μία κοπέλα, 16 τότε ετών, έμελε να πέσει θύμα άγριας επίθεσης, στην Πάρο. Ο λόγος για την Μυρτώ, η υπόθεση της οποίας είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δράστης, ο Πακιστανός, Αχμέτ Βακάς. Ο Αχμέτ Βάκας καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 25 χρόνια. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του κοριτσιού. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να κλείσει τις πληγές αυτού του παιδιού που έμελε μέσα σε μία ημέρα να αλλάξει για πάντα η ζωή του.

Σχετικές ειδήσεις