ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κακουργηματική δίωξη για υπέρογκους μισθούς στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Κακουργηματική δίωξη για υπέρογκους μισθούς στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του προέδρου, των μελών του Δ.Σ και των γενικών διευθυντών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, για την πρόκληση ζημίας ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η υπόθεση αφορά σε παχυλούς μισθούς και επιδόματα, που λάμβαναν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, παρά τη δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές οι οποίες είχαν επιβληθεί μέσω μνημονιακών νόμων σε όλο το Δημόσιο.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για καταβολή 15 μισθών, αλλά και επιδομάτων που ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το μήνα.

Ειδικότερα με βάση τα στοιχεία και τους ελέγχους μισθοδοσίας, προέκυψε ότι:

Είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ποινική δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση.

Σχετικές ειδήσεις