ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ιεράπετρα: Προφυλακιστέος ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια

Ιεράπετρα: Προφυλακιστέος ο δάσκαλος που κατηγορείται για ασέλγεια

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου στην Ιεράπετρας που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δάσκαλος, κατά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή Νεαπόλεως, "πήρε πίσω" όσα είχε ομολογήσει στις αστυνομικές αρχές για ασέλγειες κατά το παρελθόν σε βάρος και άλλων παιδιών και παραδέχτηκε μόνο την τελευταία ασέλγεια σε βάρος ενός 8χρονου κοριτσιού.

Ο δάσκαλος φέρεται να είχε παραδεχτεί στις αστυνομικές αρχές ότι ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων ομολογώντας ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά κι άλλα παιδιά την τελευταία 20ετία. Μάλιστα φέρεται να είχε δώσει με λεπτομέρειες, ονόματα, στοιχεία και χρονολογία διάπραξης της ασέλγειας, για 12 παιδιά. Είχε αναφέρει επίσης, ότι για να προσεγγίσει κάθε φορά τα παιδιά, δήλωνε στους γονείς πως έχουν αδυναμία στα μαθήματα, προτείνοντάς τους να τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

Ωστόσο, σήμερα στον ανακριτή ανακάλεσε ό,τι είχε πει στις αστυνομικές αρχές και παραδέχτηκε μόνο την τελευταία κατηγορία για ασέλγεια σε βάρος ενός 8χρονου παιδιού, για την οποία δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς έγινε και ζήτησε συγγνώμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να ζητηθεί και η εξέταση και γνωμάτευση ειδικού για την ψυχική και πνευματική κατάσταση του κατηγορουμένου.

Να θυμίσουμε ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία των γονέων του 8χρονου κοριτσιού, οι οποίοι έχουν δώσει στις αστυνομικές αρχές σχετικό βίντεο με το δάσκαλο την ώρα που βρίσκεται με την κόρη τους, ενώ η περιγραφή της μάνας για το τι συνέβη σοκάρει

Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη την υπόθεση ενώ μετά την καταγγελία η εκπαιδευτική κοινότητα της Ιεράπετρας παραμένει μουδιασμένη από τις εξελίξεις καθώς θεωρούσε ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος δεν είχε δώσει τέτοιο δείγμα συμπεριφοράς και ήταν υπεράνω υποψίας.

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις