ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άνω - κάτω στη Δικαιοσύνη! Δικαστές εναντίον δικαστών

Άνω - κάτω στη Δικαιοσύνη! Δικαστές εναντίον δικαστών

Την εξαίρεση της προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική έρευνα που διενεργεί εις βάρος της σε σχέση με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενοπούλου ζητεί η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Γεωργία Τσατάνη, κατηγορώντας την για μεροληπτική στάση.

Συγκεκριμένα η κ. Τσατάνη εγκαλεί την κ. Θάνου για "ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση που κρίνεται, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία, διότι έχει διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015, και υπηρεσιακή προϊσταμένη του τότε διατελέσαντος υπηρεσιακού Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει εχθρότητα προς το πρόσωπό μου."

Η κ. Τσατάνη επιτίθεται και κατά αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλουι προειδοποιώντας ότι "θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου εναντίον του για την αποκατάσταση της τρωθείσης τιμής και υπολήψεώς μου...", και επιμένει στη δίκη της εκδοχή σχετικά με την επίμαχη συνάντηση που είχε μαζί του τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναφερόμενη στην από 2/3/2016 επιστολή – απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, υποστηρίζει ότι: "Ούτε κατ΄ ελάχιστον δεν προσεγγίζουν την πραγματικότητα οι ανωτέρω αναφορές του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δυστυχώς στη δημόσια αυτή επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παραθέτει δήθεν λεγόμενά μου από την φαντασία του, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το πανθομολογούμενο ατόπημά του να παρέμβει ενεργά στη Δικαιοσύνη. Ενώ συνομολογεί ότι ζήτησα να τον συναντήσω για να μου εξηγήσει τα διαδιδόμενα από αυτόν περί «πραξικοπήματος», με εμφανίζει να απευθύνομαι προς αυτόν με αβρότητα και ότι τάχα του ζήτησα να με αντιμετωπίσει ως συνάδελφο και όχι ως Υπουργό, λόγια που δεν ειπώθηκαν από εμένα. Στη συνέχεια αναφέρει εν γνώσει της αναληθείας ότι δήθεν, σχεδόν κλαίγοντας, του ζήτησα τη βοήθειά του (sic!) διότι μερίδα του Τύπου μου καταλόγιζε ότι αφαίρεσα παράτυπα δικογραφία που χειριζόμουν. Η αλήθεια, την οποία γνωρίζει, αλλά δεν αποκαλύπτει ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός της Δικαιοσύνης είναι ότι ο ίδιος πιεστικά μου ζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου δήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα."

Η κ. Τσατάνη υποστηρίζει επίσης ότι σε αντίθεση με αυτά που λεει ο κ. Παπαγγελόπουλος για το λόγο που ζήτησε να τον συναντήσει "ουδένα λόγο είχα να φοβάμαι μήπως μου ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, όπως αναληθώς αναφέρει ο κ. Υπουργός. Αυτό που του ζήτησα ήταν να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει υπηρετήσει, και να μην συνεχίσει να διαδίδει περί πραξικοπήματος, διότι δεν είχε καμία ουσιαστική ή νομική βασιμότητα, ενώ εκείνος συνέχιζε με απαξιωτικό τρόπο «να μου κουνάει το χέρι» υποδεικνύοντας «όπως ο δάσκαλος στο μαθητή του» να επιστρέψω τη δικογραφία που χειριζόμουν στην κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς."

Και καταλήγει η κ. Τσατάνη: "Με προσβάλλει διαρκώς ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει συνομολογήσει συμπεριφορά παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, και γι΄ αυτό θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου εναντίον του για την αποκατάσταση της τρωθείσης τιμής και υπολήψεώς μου..."

Ρoή Ειδήσεων