ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Ένοχοι 25 εκ των 30 κατηγορούμενων για τα πλαστά διπλώματα

Ηράκλειο: Ένοχοι 25 εκ των 30 κατηγορούμενων για τα πλαστά διπλώματα

Ενόχους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, 25 από τους 30 κατηγορούμενους, στην υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα που είχε αποκαλυφθεί το 2012.

Το Δικαστήριο, έκρινε ενόχους τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, τέσσερις εκπαιδευτές οδήγησης και δεκαπέντε εξεταζόμενους υποψηφίους. Καταδίκασε ακόμη, ένα άτομο που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό άλλων υποψηφίων και ένα που φερόταν ως μεσολαβητής, ενώ αθώωσε τέσσερις υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών και έναν εκπαιδευτή οδήγησης.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες τέσσερις υπαλλήλους ήταν από 3,5 μέχρι 4,5 χρόνια με τριετή αναστολή. Στους τέσσερις εκπαιδευτές επιβλήθηκαν ποινές από 24 μήνες έως 2,5 χρόνια με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος που έδινε εξετάσεις για λογαριασμό των υποψηφίων, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3,5 ετών με τριετή αναστολή.

Επίσης, οι υποψήφιοι οδηγοί, καταδικάστηκαν από 7 έως 21 μήνες με τριετή αναστολή, ενώ σε τρεις από αυτούς, η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ κατηγορούμενος φερόμενος ως μεσάζοντας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με επίσης τριετή αναστολή.