ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο «σκαμνί» ο Καρχιμάκης για την υπόθεση των υποκλοπών το 2004

Στο «σκαμνί» ο Καρχιμάκης για την υπόθεση των υποκλοπών το 2004

Την παραπομπή σε δίκη δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ, για παραβίαση μυστικών της πολιτείας, με ηθικό αυτουργό τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, πρότεινε σήμερα, Πέμπτη (06/10/2016) η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία-Σοφία Βαΐτση.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΥΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ, WILLIAM BAZIL

Παράλληλα, η εισαγγελέας «δείχνει» εδώλιο και για τον πρώην αμερικανό πράκτορα Γουίλιαμ Μπάζιλ (William Bazil), για εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Συγκεκριμένα προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη για απόπειρα κατασκοπείας που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο.

Απολογούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πολυσέλιδο πόρισμά του ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεσή στο σύνολό της:

«Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που ειχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του William B και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη όλων των εμπλεκομένων προσώπων σε δίκη έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Τι απαντά ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντάς τες αβάσιμες, ενώ μιλά και για στοχοποίησή του.

Εξάλλου, υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε στην κατοχή του απόρρητα έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Ρoή Ειδήσεων