ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρόδος: Στην φυλακή ο 60χρονος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το πτώμα 9χρονης

Ρόδος: Στην φυλακή ο 60χρονος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το πτώμα 9χρονης

Την άγουσα για τις φυλακές πήρε τελικά, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 60χρονος Άγγλος που διαμένει στη Ρόδο και ο οποίος κατηγορείται για σοβαρότατα αδικήματα που έχουν σχέση με παιδική πορνογραφία και με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Ο 60χρονος, εντοπίστηκε τελικά να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ρόδου καθώς είχε τροχαίο ατύχημα.

Ενώπιον της ανακρίτριας, προσήχθη συνοδευόμενος από την δικηγόρο του και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Εξήγησε ότι το κατηγορητήριο που σχηματίστηκε σε βάρος του, στηρίχθηκε αποκλειστικά και μόνο σε μηνύματα που βρέθηκαν στον υπολογιστή του από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είπε στην ανακρίτρια ότι τα μηνύματα αυτά ήταν φανταστικά και ότι σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Επικαλέστηκε μάλιστα ότι σε ένα από αυτά, αναφέρεται ότι τα φανταστικά αυτά σενάρια (μεταξύ των οποίων ότι βίασε και την κόρη του) έγιναν σε νησί της Σκωτίας και όχι στη χώρα μας.

Τέλος σημείωσε ότι τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, τους τις έστελναν άγνωστοι και ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτό, αφού στη συνέχεια τις έσβηνε.

Όλα αυτά που ισχυρίστηκε, δεν έπεισαν ούτε την ακακρίτρια ούτε την Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή προφυλάκισή του μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση από τη δικαιοσύνη και μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία.

Το κατηγορητήριο

Ο αλλοδαπός συγκεκριμένα κατηγορείται ότι έχει αποπλανήσει την ανήλικη κόρη της πρώην φίλης του, την ίδια του την κόρη για χρονικό διάστημα 15 μηνών, ενώ φέρεται να έχει κάνει έρωτα και με το άψυχο σώμα ενός εννιάχρονου κοριτσιού την περίοδο που εργαζόταν ως νεκροθάφτης!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης με αφορμή έρευνα της Ίντερπολ η οποία και ενημέρωσε τις ελληνικές διωκτικές αρχές για τον 60χρονο και τις συνομιλίες που φέρεται να είχε στο «chat» όπου και είχε αναφερθεί στα όσα διέπραξε. Αρχές Ιανουαρίου του 2013 έγινε έρευνα στο σπίτι του 60χρονου όπου διέμενε τότε στις Καλυθιές και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένα ψηφιακός δίσκος και δύο σκληροί δίσκοι.

Τα ευρήματα στάλθηκαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν 64 αρχεία εικόνας με πορνογραφία ανηλίκων, 57 εκ των οποίων ήταν μοναδικά και επτά αντίγραφα τα οποία δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν το χρονικό διάστημα από τις 21 Απριλίου 2011 έως τις 8 Ιανουαρίου 2013 με εξαίρεση δύο αρχεία. Επίσης βρέθηκαν 33 αρχεία να απεικονίζουν ημίγυμνα ανήλικα άτομα σε διάφορες στάσεις, τα οποία και φέρονται να εστάλησαν σε άλλους χρήστες.

Πηγή:rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις