Δικαστές κατά κυβέρνησης: Ανοίκειες επιθέσεις κατά του ΣτΕ – Επικίνδυνη υπονόμευση

Newsbomb

Δικαστές κατά κυβέρνησης: Ανοίκειες επιθέσεις κατά του ΣτΕ – Επικίνδυνη υπονόμευση

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων της χώρας για την πρωτοφανή επίθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην αντεπίθεση περνά η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας

Αυτή τη φορά η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του ΣτΕ αλλά και για επικίνδυνη υπονόμευση της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

Α) Υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

Β) Επισημαίνει, αναφορικά με τις απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, ότι η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης).

Γ) Δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας.

Δ) Τονίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΠΙΔΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved