ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Περιστέρι: Ένοχος - Κανένα ελαφρυντικό για τον πατέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά του

Περιστέρι: Ένοχος - Κανένα ελαφρυντικό για τον πατέρα που εγκατέλειψε τα παιδιά του

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10€ την ημέρα καταδικάστηκε ο 23χρονος πατέρας που μαζί με την ανήλικη έγκυο σύζυγο του άφησαν τα δυο βρέφη τους, δίδυμααγοράκια, ολομόναχα στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Μάλιστα, η εισαγγελέας ζήτησε να μη δοθεί αναστολή στην ποινή χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της ωστόσο επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υπήρξε καταπέλτης για τον 23χρονο λέγοντας: «Δεν αφήνουμε βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει.Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει.»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ένιωσε αδιαθεσία: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη

Σχετικές ειδήσεις