Δίκη Γαλαζούλα: Ισόβια στο δολοφόνο του φοιτητή

Δίκη Γαλαζούλα: Ισόβια στο δολοφόνο του φοιτητή

Σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο Ιωσηφ Ριτζάκης, για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα, τον Μάιο του 2014 στην Πεντέλη.

Τον κατηγορούμενο συνόδεψε στην κλούβα ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς από το πρωί η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους του θύματος. Υπενθυμιζεται, ότι 14 μήνες μετά το θάνατο του φοιτητή ο πατέρας του Παναγιώτης Γαλαζούλας σκότωσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του 23χρονου κατηγορούμενου, Μανούσο Ριτζάκη.

Δήλωση μάνας Γαλαζούλα : Η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε σωστά τη δουλειά της. Ο Ιωσήφ Ριτζάκης έστειλε το παιδί μου στο χώμα. Την ίδια μέρα πέθανε ο πατέρας του, πέθανα κι εγώ.

Οι συγκεντρωμένοι έβρισαν τον κατηγορούμενο κατά τη μεταφορά του στην κλούβα φωνάζοντας «νόμιζες ότι θα γλυτώσεις, είπες ψέματα κλπ».

«Καταπέλτης» ήταν νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, που ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

Περιγράφοντας τη σχέση θύτη και θύματος ανέφερε: «Προέκυψε το θύμα είχε εμπλοκή με τον χώρο τον ναρκωτικών. Το γεγονός αυτό του είχε δημιουργήσει κάποια προβλήματα για την εμπορία της ινδικής καναβης, όμως οι οποίες προστριβές αυτές δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να απειληθεί η ζωή του. Ο κατηγορούμενος ήταν και αυτός χρήστης και όπως προέκυψε από κάποιους μάρτυρες έκανε και αυτός εμπόριο, γεγονός που τον έφερε και κοντά με το θύμα».

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ που έχασε τη ζωή του ο Θοδωρής Γαλαζούλας ο εισαγγελέας είπε: «Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητο του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό μα μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για το λόγο αυτό τον σκότωσε. Έκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπο του και για το λόγο αυτό πήρε το το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που εμπορευόταν και οι δυο».