ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρέθυμνο: Μια παιδίατρος ένοχος και 3 αθώες για τον θάνατο του μικρού Διονύση

Ρέθυμνο: Μια παιδίατρος ένοχος και 3 αθώες για τον θάνατο του μικρού Διονύση

Μετά από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (13/4) η δίκη για τον θάνατο του μικρού Διονύση που «έσβησε» τον Μάιο του 2014 στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μετά από επιπλοκή στην υγεία του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν τέσσερις παιδίατροι, οι τρεις από το νοσοκομείο και η τέταρτη ιδιώτης που είχε αρχικά εξετάσει το τρίχρονο αγοράκι.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου έκρινε αθώες τις τρεις από τις τέσσερις γιατρούς και πιο συγκεκριμένα την ιδιώτη και τις δύο παιδιάτρους του νοσοκομείου, ενώ στην τέταρτη επέβαλε ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή από τις κατηγορίες των δύο επιστημόνων και την ενοχή των άλλων δύο νοσοκομειακών γιατρών ζητώντας να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η δίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας διεξαγόταν σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα με τη μητέρα του αδικοχαμένου Διονύση να καταρρέει μέσα στην αίθουσα.

Ρoή Ειδήσεων