ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Επιτάχυνση της δίκης ζητούν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Επιτάχυνση της δίκης ζητούν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

Την επιτάχυνση στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε καθημερινή βάση, ζήτησαν από τον προϊστάμενο του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Συγκεκριμένα ζητούν την κατάργηση των συνεδριάσεων στον Κορυδαλλό, την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του Δικαστηρίου από άλλα δικαστικά καθήκοντα και την αποκλειστική διάθεση της αίθουσας τελετών του Εφετείου μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα (09/10), έχουν γίνει 250 συνεδριάσεις του δικαστηρίου οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

2015: 39 δικάσιμοι
2016: 50 δικάσιμοι (34 στο Εφετείο)
2017: 95 δικάσιμοι (42 στο Εφετείο)
2018: 66 δικάσιμοι μέχρι 30/9/2018 (23 στο Εφετείο)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισημαίνουν ότι «στη διάρκεια της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους όσοι απέμεναν προσωρινά κρατούμενοι μετά την έναρξή της, έτσι ώστε η διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό δεν υπηρετεί την οποιαδήποτε ανάγκη αποφυγής μετακινήσεων κρατουμένων».

Επίσης αναφέρουν ότι η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναμένεται να είναι ακόμα μακρά καθώς έχουν δηλωθεί 230 μάρτυρες υπεράσπισης και έπονται, η κλήση των κατηγορουμένων σε απολογία, η εισαγγελική πρόταση και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης που θα προηγηθούν της απόφασης του Δικαστηρίου.

Πηγή φωτογραφίας (αρχείου): Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον Έβρο: Οι Τούρκοι «άνοιξαν» τα σύνορα – Ορδές μεταναστών στην Ελλάδα

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων: Ποιοι παίρνουν τα δώρα που είχαν καταργηθεί