ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελληνικό: Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του 13χρονου που σκότώθηκε στο λούνα παρκ

Ελληνικό: Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας του 13χρονου που σκότώθηκε στο λούνα παρκ

Με την κατάθεση της μητέρας του άτυχου 13χρονου, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, στις 27 Απριλίου 2014, άρχισε μετά από πολλές αναβολές η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η μητέρα του άτυχου Βασίλη περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις τραγικές σκηνές και τη στιγμή που η φουσκωτή μπάλα, όπου βρισκόταν το παιδί με την 11χρονη αδελφή του «σηκώθηκε» από τον αέρα.

«Ήταν το πρώτο παιχνίδι που μπήκαν. Ήθελαν να μπουν στη φουσκωτή μπάλα, σε αυτό το παιχνίδι. Ξαφνικά άρχισε να φυσάει. Ο αέρας δεν ήταν πολύ δυνατός. Σήκωσε τη μπάλα πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια προς τα δεξιά που ήταν τα άλλα παιχνίδια. Η μπάλα χτύπησε στο καρουζέλ και έπεσε κατακόρυφα κάτω. Ο Βασίλης φώναξε στην αδελφή του "κρατήσου". Εγώ με τον σύζυγο μου χοροπηδούσαμε να πιάσουμε το σχοινί, αλλά δεν το πιάσαμε ποτέ. Τρέξαμε, βγάλαμε πρώτα τη μικρή που ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση αλλά είχε παλμούς. Ο Βασίλης είχε ανοιχτά τα μάτια του, η γλώσσα του είχε γυρίσει».

Η μητέρα του 13χρονου υποστήριξε με τρόπο κατηγορηματικό ότι θα είχε αποτραπεί η τραγωδία εάν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

«Αν είχαν πάρει ανάλογα μέτρα ασφαλείας, που γνώριζαν ότι θα έπρεπε να τα είχαν πάρει, το παιδί δε θα είχε πεθάνει. Αν ο κύλινδρος ήταν αγκυροβολημένος, δεμένος μέσα στην πισίνα και είχε δίχτυ γύρω-γύρω, δε θα είχε γίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, εμφανίστηκε στην κατάθεσή του και ο πατριός του 13χρονου, τον οποίο μεγάλωσε από την ηλικία των 2 χρόνων. Ο μάρτυρας λύγισε την ώρα που ανέφερε ότι λίγα λεπτά πριν γίνει το τραγικό συμβάν, έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά του.

«Τα παιδιά μπήκαν στο φουσκωτό. Τους έβγαζα φωτογραφίες. Κάποια στιγμή γύρισα για να τους βγάλω και βίντεο. Ακούω τη γυναίκα μου να φωνάζει "Μιχάλη, αέρας, τα παιδιά." Ούτε δευτερόλεπτα δεν κράτησε. Είδα τη μπάλα να ανεβαίνει. Πήδηξα για να πιάσω το σχοινί αλλά δεν έφτανα. Το φουσκωτό χτύπησε με δύναμη άλλα παιχνίδια», είπε ο μάρτυρας για να συνεχίσει με λυγμούς: «Άκουσα τον Βασίλη να λέει στην αδελφή του "Ελεάνα κρατήσου....." Τα παιδιά είχαν λιποθυμήσει μέσα στον κύλινδρο. Αν ήταν έστω κι ένα σχοινί δεμένο, δε θα έχανα το παιδί μου».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζιδης, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και το λούνα παρκ δεν είχε άδεια λειτουργίας, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο στον Δήμο.

«Ο Δήμος είχε μισθώσει τον χώρο. Δεν ξέραμε ότι για τη λειτουργία λούνα παρκ χρειαζόταν άδεια. Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν εισηγήθηκαν σ εμάς ότι χρειάζεται άδεια λειτουργίας για το λούνα παρκ. Δεν ξέραμε ότι είναι παράνομο, γιατί με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε ο μάρτυρας. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο, τυχόν ευθύνες του δήμου έχουν ελεγχθεί από τα ποινικά δικαστήρια κι έχει απαλλαγεί και στον δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο τουρκικός πύραυλος που στοχεύει την Αθήνα (ΧΑΡΤΗΣ)

Καιρός Χριστούγεννα: Ανατροπή! Έρχεται ψυχρή εισβολή – Χιόνια και στην Αθήνα (vid)

Ρoή Ειδήσεων