ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: Ένοχοι οι εργοδότες για το θανάσιμο τραυματισμό 41χρονου

Χανιά: Ένοχοι οι εργοδότες για το θανάσιμο τραυματισμό 41χρονου

Ένοχους έκρινε το δικαστήριο τους δύο ιδιοκτήτες του εργοστασίου, για τον θάνατο του 41χρονου, ο οποίος είχε τραυματισθεί θανάσιμα εν ώρα εργασίας τον Οκτώβριο του 2013.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι και οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης, είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας και για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Τους κατεδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών και εννέα μηνών έκαστος, η οποία μπορεί να μετατραπεί προς πέντε ευρώ ανά ημέρα. Η ενδεχόμενη έφεση που θα υποβάλλουν, θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται, ότι επρόκειτο για μία πολύκροτη υπόθεση, που απασχολούσε για χρόνια την τοπική κοινωνία των Χανίων, καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατυχήμα δεν ήταν ξεκάθαρες. Σημειώνεται ότι ο άτυχος άντρας είχε τραυματισθεί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, από ανυψωτικό μηχάνημα (κλάρκ) κατά τη διάρκεια εργασιών.

Οι εργαζόμενοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ που έστειλε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου. Ωστόσο, μία ημέρα μετά ο 41χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων.