ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»

Συνελήφθη o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μετά την κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή με αφορμή την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» και μετά τα όσα κατέθεσε αποφασίστηκε η σύλληψή του.

Αυτή την ώρα, ο γνωστός ποινικολόγος βρίσκεται στο γραφείο της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Σημειώνεται πως είναι ο τέταρτος δικηγόρος, που συλλαμβάνεται για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής της Αντιτρομοκρατικής.

Υπόμνημα - «βόμβα» του Αντωνόπουλου

Η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου έρχεται λίγες ώρες μετά το υπόμνημα - «βόμβα» του Γιώργου Αντωνόπουλου, που υπέβαλε δια του συνηγόρου του, στο οποίο μεταξύ άλλων κατήγγειλε πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους ότι επιχείρησαν να απεμπλέξουν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Energa, από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, εμπλέκει μεταξύ άλλων, αποδίδοντας βέβαια στον καθένα διαφορετικό ρόλο, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ), Ηλία Αναγνωστόπουλο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος και συνελήφθη σήμερα.

Επικαλούμενος και διάφορες μαρτυρίες, ο κ. Αντωνόπουλος, που από θύμα απόπειρας δολοφονίας, για την οποία ως ηθικός αυτουργός έχει πρωτοδίκως καταδικασθεί ο Αριστείδης Φλώρος, κατέστη ο ίδιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με μέλη επικίνδυνους βαρυποινίτες, αναφέρεται σε μια σειρά από περιστατικά τα οποία -όπως υποστηρίζει- καταδεικνύουν ότι: Πίσω από τη δική του προφυλάκιση «εξυφαινόταν ένα ζοφερό παρασκήνιο πολλών ετών, με χρόνο έναρξης το 2011 όταν "έσκασε" σε πρώτο στάδιο η διερεύνηση του σκανδάλου της Energa, όπου ο ίδιος δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου, ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ». (Διαβάστε ΕΔΩ τι αναφέρεται στο υπόμνημα)

Διαβάστε επίσης:

«Μαφία των φυλακών»: «Βόμβα» Αντωνόπουλου – Καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους