ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την αναβολή σύγκλησης της Ιεραρχίας αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Την αναβολή σύγκλησης της Ιεραρχίας αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Την απόφαση να αναβληθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Η ΔΙΣ, που συνεκλήθη εκτάκτως, κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από αίτημα μητροπολιτών, η πλειονότητα των οποίων ζητούσε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω των υγειονομικών συνθηκών.

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εγγράφως εξεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα Μέλη Αυτής», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ.

Σχετικά με τέσσερις εισηγήσεις, οι οποίες επρόκειτο να αναγνωσθούν κατά τις συνεδρίες της ΙΣΙ, αποφασίστηκε η ανάθεση της επεξεργασίας τους σε Ειδική Επιτροπή μαζί με το υποβληθέν σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και εν συνεχεία θα αξιοποιηθούν από τη μέλλουσα έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Τέλος, η ΔΙΣ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β' και στον Αρμένιο Πατριάρχη της Κιλικίας Αράμ. Στον πρώτο, για την παρούσα εμπόλεμη κατάσταση, ενώ στον δεύτερο για την καταστροφική έκρηξη στον Λίβανο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο κορονοϊός «λυγίζει» την Αττική – Πάνω από τα μισά κρούσματα στην πρωτεύουσα