ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Πρόταση για τη σύσταση παρατηρητηρίου κοινωνικών - υγειονομικών κρίσεων

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: Πρόταση για τη σύσταση παρατηρητηρίου κοινωνικών - υγειονομικών κρίσεων

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στην ανάθεση στους μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεο, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλο, αλλά και στον ειδικό νομικό σύμβουλο της Ιεράς Συνόδου, Θεόδωρο Παπαγεωργίου, να εξετάσουν και να υλοποιήσουν πρόταση για τη σύσταση παρατηρητηρίου κοινωνικών και υγειονομικών κρίσεων, πανδημιών κ.ά., με το οποίο θα συνεργάζονται ειδικοί επιστήμονες και η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής, προέβη την Τετάρτη (3/3) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, η ΔΙΣ ενημερώθηκε αναφορικά με τις εκδηλώσεις της ειδικής συνοδικής επιτροπής πολιτιστικής ταυτότητας για την επέτειο των διακοσίων ετών, ενώ αποφάσισε να αποστείλει σχετικό εγκύκλιο μήνυμα προς τους πιστούς.

Εύχεται και προσεύχεται, επίσης, με αφορμή την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Θεός να δίνει δύναμη στην πνευματική άθληση των πιστών και να ενισχύει, όλους (ερευνητές, γιατρούς, νοσηλευτές) στον κοινό αγώνα εναντίον της πανδημίας.

Επιπλέον, σήμερα, η ΔΙΣ κατήρτισε τον συμπληρωματικό πίνακα υποψήφιων κληρικών προς εγγραφή στον κατάλογο των προς αρχιερατεία εκλογίμων.

Ασχολήθηκε ακόμη με θέματα Συνοδικών Επιτροπών και Ιερών Μητροπόλεων και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όσα αλλάζουν από Πέμπτη – Τι ισχύει για τράπεζες, ψώνια, άθληση και απαγόρευση κυκλοφορίας