ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πότε θα επιτραπούν γάμοι και βαπτίσεις – Η απάντηση Χαρδαλιά

Πότε θα επιτραπούν γάμοι και βαπτίσεις – Η απάντηση Χαρδαλιά
Pixabay

Το άνοιγμα των μητροπολιτικών ναών στον εκάστοτε δήμο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί, με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

Θα διεξάγονται τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της οικείας Μητρόπολης.

Ερωτηθείς σχετικά για το πότε θα επιτραπεί η τέλεση των μυστηρίων των γάμων και βαπτίσεων επεσήμανε ότι «βήμα βήμα σταθμίζουμε τα δεδομένα και θα προχωράμε στην επόμενη μας κίνηση».

Χαρακτήρισε πρόχειρο το να βάζουμε χρονοδιαγράμματα για το πότε θα επιτραπούν οι γάμοι και βαπτίσεις ή το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Μένουμε «πιστοί στη βασική μας στρατηγική περί εβδομαδιαίες αξιολόγησης των δεδομένων και λήψη των αποφάσεων».

Αναλυτικά τα μέτρα που αποφασίστηκαν:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας, τι ανοίγει και πότε