ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Λειτουργία των ναών το Πάσχα θέλει η Εκκλησία - Τι αποφάσισε η ΔΙΣ

Λειτουργία των ναών το Πάσχα θέλει η Εκκλησία - Τι αποφάσισε η ΔΙΣ

Λύση για τη λειτουργία των ναών το Πάσχα αναζητεί η Εκκλησία, όπως αποφάσισε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνήλθε για δύο ημέρες μέσω τηλεδιάσκεψης

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας μίλησε για τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου 6 και 7 Απριλίου 2021.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Συνήλθε εχθές και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης συνοδικής περιόδου υπό την προεδρία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερώνυμου. Η ΔΙΣ αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη λειτουργία όλων των ιερών ναών και των ιερών μονών ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και της διακαινησίμου τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, συνοδικών επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο την εβδομάδα από της Κυριακής των Βαΐων».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τον σκότωσε γιατί δεν του συνέδεσε το κινητό–Θρήνος για τον 39χρονο