ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρνητής Ηγούμενος στην Κοζάνη: Μάσκα φορούν οι ληστές, όχι οι χριστιανοί

Αρνητής Ηγούμενος στην Κοζάνη: Μάσκα φορούν οι ληστές, όχι οι χριστιανοί
Glomex/Mega

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία, Γέροντας Μάξιμος, σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της επιλογής να μην τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα και να απαγορεύσει την είσοδο στο μοναστήρι σε όσους φορούν μάσκες.

«Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής. Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί». Αυτή είναι η πινακίδα που έχει αναρτηθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, στην Εορδαία, με τον Γέροντα Μάξιμο, Ηγούμενο της Μονής, να υπεραμύνεται των απόψεών του σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Αν κάνεις προσευχή με μάσκα αυτό εξαρτάται από το αν ο Θεός θα λάβει υπόψιν ή όχι. Δεν θα το λάβει αφού δια των κανόνων του απαγορεύεται…», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο Γέροντας Μάξιμος επανέλαβε πως «μάσκα φοράνε οι ληστές», ενώ επισήμανε πως «Θα λέτε ‘δεν γίνομαι πειραματόζωο’, σε όσους ρωτάνε αν κάνατε το εμβόλιο».

Δεν τον μπορεί να τον μεταπείσει ούτε ο Μητροπολίτης

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος, τονίζοντας πως παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Γέροντα Μάξιμο, ούτε τον πατήρ Ιγνάτιο που βρίσκεται επίσης στην εν λόγω Ιερά Μονή.

«Τώρα είναι δύο μοναχοί ο πατήρ Μάξιμος και ο πατήρ Ιγνάτιος. Ο Μάξιμος ήταν Ηγούμενος αλλά αποτειχίστηκε κι αυτός και ο συνεργάτης του πατήρ Ιγνάτιος. Έλαβα τα μέτρα μου αφού πρώτα προσπάθησα με το καλό αλλά δεν πείθονται. Αναγκάστηκα να απολύσω τον πατέρα Μάξιμο που ήταν διορισμένος Ηγούμενος και τον πατήρ Ιγνάτιο. Περίμενα μήπως μετανοήσουν και επανέλθουν και δεν έκανα τα πρακτικά να τα στείλω στην Ιερά Σύνοδο και να καθαιρεθούν, να σβήσουν από την εκκλησία κι αυτοί συνεχίζουνε να λένε αυτά. Είναι κατά του κορονοϊού και κατά όλων όσων λέει και η επίσημη εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, το Πατριαρχείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεόκλητος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.628 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 34 νεκροί σε 24 ώρες, στους 319 οι διασωληνωμένοι