ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μηνύματα στους «διαδόχους» του έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ζω, δουλεύω»

Μηνύματα στους «διαδόχους» του έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Ζω, δουλεύω»

Τα σενάρια διαδοχής του σχολίασε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «είναι Αγία Εβδομάδα, δεν θέλω να πω οτιδήποτε, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος ζει, δουλεύει. Έχω τα προβλήματά μου, αλλά τα αντιμετωπίζω και με πίστη και με θάρρος και με υπομονή. Δόξα τω Θεώ! Έχω υπόψιν ότι ο Θεός δεν δίνει περισσότερα απ’ όσα αντέχει ο κάθε Χριστιανός. Νομίζω μου έδωσε ως εκεί που αντέχω και αντιμετωπίζω τα προβλήματα της υγείας μου. Δοξολογώ τον Θεό γιατί με βοήθησε και τις τομές που είχα να κάνω στην Εκκλησία τις έκανα και τον ευχαριστώ».

«Ότι ώρα αποφασίσει ο Θεός να με πάρει, είμαι στη διάθεσή του. Έχω πλήρη συνείδηση της αποστολής μου, αγαπώ την Εκκλησία, αγωνίζομαι υπέρ της και υπέρ της Ορθοδοξίας και ο στόχος μου είναι η Εκκλησία του Χριστού να εξυπηρετηθεί από όλους εμάς τους κληρικούς που ταχθήκαμε να βοηθάμε την Εκκλησία και τους πιστούς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να φοράνε μάσκα όταν πηγαίνουν εκκλησία για να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, προέτρεψε εξάλλου τους πιστούς.

Ο Μακαριότατος συμβούλευσε τους πιστούς να φοράνε μάσκα, είτε βρίσκονται στο εσωτερικό του ναού είτε στο προαύλιο.

Επεσήμανε πως ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του Πάσχα, οι πιστοί που προσέρχονται στην εκκλησία είναι χιλιάδες και γι' αυτό θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα με ευλάβεια, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΡΙΚ