ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του γέροντα Παΐσιου (pics)

Πιστοί προσκύνησαν τον τάφο του γέροντα Παΐσιου (pics)

Με υπομονή στάθηκαν στην ουρά εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν στον τάφο του γέροντος Παϊσίου, ο οποίος κατετάγη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, γέμισε απο πολίτες κάθε ηλικίας χθες, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, καθώς εκεί είναι ενταφιασμένος ο αγιορείτης μοναχός.

paisios

Κάποιοι μάλιστα από τους παραβρισκόμενους είχε τύχει να γνωρίσουν τον γέροντα Παϊσιο, οι περισσότεροι πάντως είχαν ακούσει γι’ αυτόν και για τη ζωή του.

«Πόλος έλξης» η Μονή Αγίου Ιωάννη


Άνθρωποι κάθε ηλικίας και εθνικότητας συρρέουν στο μοναστήρι καθημερινά, όχι μόνο από τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια και τη μακρινή Ρωσία.

Ο μοναχός Παΐσιος γνωστός στο 'Αγιον 'Όρος ως θαυματουργός και θεραπευτής, αγιοκατατάχθηκε από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου 2015, 21 χρόνια μετά τον θάνατό του το 1994, όταν -με βάση τούς κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας- απαιτείται να περάσουν τουλάχιστον 70.

Το αίτημα για την κατάταξή του στα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ως Αγίου είχε υποβληθεί από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο και τον Επίσκοπο Μαραθώνος Μελίτωνα.

paisios2

Η αρχιερατική λειτουργία της «αγιοκατάταξης» αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Πηγή φωτογραφιών: seleo.gr

Σχετικές ειδήσεις