ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βαρθολομαίος: Πρόωρος και άδικος ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βαρθολομαίος: Πρόωρος και άδικος ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τον Βαγγέλη Γιακουμάκη μνημόνευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαφεοχώριο, ενώ απηύθυνε και επιστολή στον μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο, ζητώντας του να μεταφέρει συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή.

Μετά το τέλος της λειτουργίας στο ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαφεοχώριο (Περιφέρεια Βοσπόρου), ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μιλώντας στην κοινοτική αίθουσα, παρουσία των Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου και Κυδωνιών Αθηναγόρα, του Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη, Αθανασίου Αστρακά και πλήθους πιστών από την Ομογένεια και την Ελλάδα, μνημόνευσε τον 20χρονο φοιτητή: «Σήμερα του Ευαγγελισμού δεν θα ήταν δυνατό να μην θυμηθούμε με συγκίνηση και στοργή ένα αδικοχαμένο παλικάρι, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έχασε τη ζωή του κατά τρόπο μυστηριώδη, πρόωρα και άδικα». «Σκέπτομαι τον πόνο της μητέρας», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Πατριαρχική επιστολή συμπαράστασης

Χθες (24 Μαρτίου 2015) ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο με την οποία του ζητά να διαβιβάσει στους οικείους, στους συγχωριανούς και τους φίλους του Βαγγέλη την βαθύτατη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια του. «Γνωρίζουμε ακόμη ότι όλη η αγάπη και όλοι οι λόγοι μας δεν είναι ικανοί να απαλύνουν τον αβάστακτο πόνον των οικογενών του μεταστάντος», τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος εκφράζει την παράκλησή του προς τον Θεό να βοηθήσει την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου να σηκώσει τον βαρύτατό σταυρό της», τονίζει.

Πληροφορίες απο το amen.gr

Σχετικές ειδήσεις