ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αποκαλύφτηκε σχέδιο εκτέλεσης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Αποκαλύφτηκε σχέδιο εκτέλεσης του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Tην εκτέλεση του επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιου, σχεδιάζαν πολέμιοι της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Απαντώντας σε ερώτηση του αρχηγού του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, Σρτζαν Μίλιτς κατά τη διάρκεια της "ώρας του πρωθυπουργού" στη Βουλή του Μαυροβουνίου για το πολιτικό παρασκήνιο της δολοφονίας του εκδότη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας "Νταν" του Μαυροβουνίου, Ντούσκο Γιοβάνοβιτς, ο κ. Τζουκάνοβιτς είπε ότι τη δολοφονία σχεδίασαν πολέμιοι της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου.

"Είχαμε εμπιστευτικές πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφάλειας ότι οι αντίπαλοι της ανεξαρτησίας θα προσπαθούσαν να δολοφονήσουν τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο για να ενισχύσουν το βάρος των ισχυρισμών ότι είναι αμφίβολη η ασφάλεια στο Μαυροβούνιο και δήθεν αδίστακτες οι αρχές του" είπε ο κ. Τζουκάνοβιτς.

Όσον αφορά την έρευνα για τη δολοφονία του Ντούσκο Γιοβάνοβιτς, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου τόνισε ότι η κυβέρνηση στήριξε την έρευνα.

Οι εντολείς της δολοφονίας πρέπει να αναζητηθούν στις διευθύνσεις εκείνων που χρησιμοποίησαν την εφημερίδα "Νταν" εναντίον του Μαυροβουνίου, είπε και πρόσθεσε ότι το έγκλημα δεν έχει καμία σχέση με τα κρατικά όργανα του Μαυροβουνίου.

Για συνενοχή στη δολοφονία του Ντούσκο Γιοβάνοβιτς καταδικάστηκε, σε 18 χρόνια κάθειρξη, ο Ντάμιρ Μάντιτς, αλλά η απόφαση ανατράπηκε και δικάζεται εκ νέου από δικαστήριο της Ποντγκόριτσας.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις