ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H «Αποστολή» και το ίδρυμα «Βαρδινογιάννη» στο πλευρό των παιδιών των προσφύγων (pics+video)

H «Αποστολή» και το ίδρυμα «Βαρδινογιάννη» στο πλευρό των παιδιών των προσφύγων (pics+video)

Συνάντηση με την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την συνεργασία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή" με το "Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη".

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως αναπτύχθηκαν διάφορα θέματα με επίκεντρο "τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας αυτήν την εποχή. Είναι γνωστό ότι η κ. Βαρδινογιάννη έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής της στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Αυτόν τον καιρό υπάρχει έλλειψη εμβολίων. Η κ. Βαρδινογιάννη είχε την πρωτοβουλία να συνεργαστούμε, ώστε να αντιμετωπιστεί και αυτή η δυσκολία".

Η κ. Βαρδινογιάννη χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο σύμβολο ελπίδας και αγάπης για τους συνανθρώπους μας και τόνισε πως "η ευλογία του και η συνεργασία μας με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Αποστολή μας ενθαρρύνει. Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο μέσα από την καρδιά μου. Για μένα πάντα προτεραιότητα είναι τα παιδιά, και πόσο μάλλον αυτά τα παιδιά που ξεριζωμένα βρίσκονται τώρα στην χώρα μας και ζητάνε τη βοήθειά μας, να τους προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη και κοινωνική αλληλεγγύη. Βέβαια για μένα στη σκέψη μου και στην καρδιά μου είναι τα ελληνόπουλα που δε θα σταματήσω ούτε στιγμή να τους προσφέρω την αγάπη μου και την φροντίδα".

Το Πρόγραμμα Ιατρικής Βοήθειας σε Παιδιά Προσφύγων «We care» αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται.

Μετά από την εξέταση, θα δίνεται σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα γίνεται διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όλες οι περιπτώσεις θα καταγράφονται και θα γίνεται ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εθελοντές παιδιάτρους και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» καθώς και από γιατρούς από τον «Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στην Αττική και θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, σε συνεννόηση με τους Δήμους.

Παράλληλα, θα παρέχονται στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNESCO έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο Πρόγραμμά «We care» όταν το παρουσίασε η κ. Βαρδινογιάννη, και θεωρήθηκε ως πρότυπο πρόγραμμα συνεργασίας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με Δήμους για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες.

Το Ίδρυμά «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» θα συνεργαστεί με την UNESCO και μέσα από την «Διεθνή Ομοσπονδία Πόλεων» θα προωθήσει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης το Πρόγραμμα «We Care» καθώς και θέματα δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών.

πηγη romfea.gr

Σχετικές ειδήσεις