ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΔΙΣ: Ανακοίνωση για την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου

ΔΙΣ: Ανακοίνωση για την επίθεση με μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (7/10) πραγματοποιήθηκε επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί αλλά έχουν καταστραφεί δυο οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αναρχική ομάδα «Μαύρη Φλόγα» είχε αναλάβει την ευθύνη για τις μπογιές που πετάχτηκαν στην εκκλησία του Αγ.Βασιλείου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια καθώς και στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής επί της οδού Ακαδημίας, αναφέροντας: «Προβήκαμε σ΄αυτή την ενέργεια με αφορμή την εκκένωση των τριών καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη καθώς και με το γκρέμισμα του ορφανοτροφείου με εντολή Ανθιμου».

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ:

«Ε­πί­θεση στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συ­νό­δου»

Μετά την ει­σβολή σε Ι­ερό Ναό της Θεσ­σα­λο­νί­κης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σή­μερα στις 3:00 π.μ. ο­μάδα α­γνώ­στων ε­πι­τέ­θηκε με πε­ρί­που 10 βόμ­βες μο­λό­τωφ στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ι­ε­ράς Συνόδου. Το κτί­ριο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου δεν έ­χει ο­ποι­α­δή­ποτε α­στυ­νο­μική προ­στα­σία. Από την νυ­κτε­ρινή ε­πί­θεση κα­τα­στρά­φηκε ένα υ­πη­ρε­σι­ακό αυ­το­κί­νητο και το ι­δι­ω­τικό αυ­το­κί­νητο υ­παλ­λή­λου. Η ά­μεση ε­πέμ­βαση της Πυ­ρο­σβε­στι­κής Υ­πη­ρε­σίας α­πέ­τρεψε τα χει­ρό­τερα. Μα­κάρι να γί­νει πλήρως κα­τα­νο­ητό στην κοι­νω­νία μας ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ε­νέρ­γειες δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν κα­νέ­ναν και να ε­πι­κρα­τή­σει η ει­ρήνη και η κα­ταλ­λαγή του Θεού με­ταξύ των αν­θρώ­πων. Ευ­χό­μα­στε ο Θεός να συγ­χω­ρεί τους δρά­στες.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Σχετικές ειδήσεις