ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις: Έρχονται 1.559 θέσεις εργασίας σε Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις

Προσλήψεις: Έρχονται 1.559 θέσεις εργασίας σε Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις
EUROKINISSI

Προσλήψεις 1.559 ατόμων έρχονται το προσεχές χρονικό διάστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα - Διαβάστε αναλυτικά

200 θέσεις στο Λιμενικό

Η προκήρυξη για το Λιμενικό αφορά 200 θέσεις για λιμενοφύλακες και δόκιμους σημαιοφόρους.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη θα προβλέπει προσλήψεις μονίμων χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά με μοριοδότηση ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα προϋποθέτει αθλητική δοκιμασία και τουλάχιστον τη γνώση μιας ξένης γλώσσας.

Από τη Δευτέρα 6 Μαΐου έως την Τετάρτη 15 Μαΐου ορίστηκε η ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων Ιουνίου για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις, ώστε να διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι από 6/5 έως και 16/5 (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).

1.359 θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τέλος, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

Φέτος η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής εφαρμογής που βρίσκεται στην τοποθεσία https://www.asei-assy.mil.gr, η οποία θα δέχεται αιτήσεις για τις ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ από 02 έως και 20 Μαΐου 2019.

Το αρμόδιο υπουργείο, συνιστά στους μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, που θα τους ζητήσουν τα εξεταστικά κέντρα.