ΕΘΝΙΚΑ

Φωνάζει ο κλέφτης… Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε τουρκικά νησιά του Αιγαίου»

Φωνάζει ο κλέφτης… Ερντογάν: «Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε τουρκικά νησιά του Αιγαίου»

Ένα καθεστώς χυδαίο, ένας πρόεδρος αφερέγγυος και μια πολιτική πέρα για πέρα ανήθικη. Αυτή είναι η Τουρκία του «σουλτάνου» Ερντογάν το 2020.

Εκτός από τις συνεχείς στρατιωτικές προκλήσεις, τον «πόλεμο» των γεωτρύπανων, την επιθετική ρητορική, τους παραπλανητικούς χάρτες και την διαστρέβλωση της ιστορίας, το καθεστώς Ερντογάν βάζει για τα καλά στο «ύπουλο» παιχνίδι του και την προπαγάνδα.

Μέσω αυτής επιχειρεί να εδραιώσει τις τουρκικές θέσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου και έχει επιστρατεύσει κάθε μέσο για να το υλοποιήσει αυτό.

Την ώρα που ο Ερντογάν λειτουργεί ως «πειρατής» στην ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο, η τουρκική… μονταζιέρα έχει το θράσος να δημοσιεύει εικόνες και να κατηγορεί την Ελλάδα ότι κάνεις ασκήσεις σε τουρκικά νησιά.

«Η Ελλάδα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τους στρατιώτες που εγκατέστησε στα νησιά μας» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, κατευθυνόμενης φυλλάδας από το καθεστώς Ερντογάν, που επαναλαμβάνει το μόνιμο αφήγημα περί τουρκικών νησιών και βραχονησίδων, που κατέλαβε παράνομα η χώρα μας.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο», αναφέρει το φερέφωνο του καθεστώτος. «Η Ελλάδα, η οποία στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 τουρκικά νησιά και δύο βραχονησίδες μας και παρά τις συμφωνίες έχει εξοπλίσει 16 νησιά, συνεχίζει να προκαλεί. Στις 28 και 29 Απριλίου, η Ελλάδα θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις με τους στρατιώτες που εγκατέστησε στα νησιά μας. Έλληνες στρατιώτες στα δυτικά από το Αγαθονήσι-νομου Αϊδινίου και στα νότια της Ψερίμου του νομού Μούγλων, θα κάνουν ασκήσεις με βαριά όπλα επι στόχων που βρίσκονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα» υποστηρίζει το προκλητικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, που παρουσιάζει τα νησιά Αγαθονήσι και Ψέριμος σαν τμήμα της τουρκικής επικράτειας.

Άραγε, οι Τούρκοι είναι τρελοί, ηλίθιοι ή άσχετοι; Σίγουρα είναι επικίνδυνοι και εγκλωβισμένοι από ένα καθεστώς που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να εκβιάζει, να απειλεί και να προκαλεί.

Η προπαγάνδα είναι ένα κρίσιμο στρατηγικό εργαλείο και θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την στρατιωτική ηγεσία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Οι προθέσεις της Άγκυρας έχουν επιβεβαιωθεί. Απαιτείται νηφαλιότητα, ετοιμότητα και ηχηρές απαντήσεις. Η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να το κάνουν αυτό όταν πρέπει και όπως πρέπει...

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτή είναι η πανέμορφη γυναίκα του - Η καλλονή - «φάντασμα» της Βόρειας Κορέας