ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι, οι γκρίζες ζώνες θα γυρίσουν μπούμερανγκ

Δένδιας στην Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι, οι γκρίζες ζώνες θα γυρίσουν μπούμερανγκ
INTIME NEWS

Μήνυμα στην Άγκυρα πως οι γκρίζες ζώνες θα της γυρίσουν μπούμερανγκ έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τονίζοντας πως είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» για τις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε πως «είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται. Εξυπακούεται ότι έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια» δηλώνει, προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία ότι «οι αναθεωρητισμοί και τα περί “γκρίζων ζωνών” θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ».

Ειδικά για το ζήτημα των ερευνών κοντά στα ελληνικά νησιά, ο κ. Δένδιας επεσήμανε: «Είναι σαφές ότι το δικαίωμά μας που προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας για υφαλοκρηπίδα ισχύει αυτομάτως (ipso facto) και εξαρχής (ab initio) χωρίς να υπόκειται σε κανέναν περιορισμό. Επιπλέον, το Διεθνές Δίκαιο είναι απόλυτα σαφές όσον αφορά τα νησιά, ασχέτως των αόριστων επικλήσεών του από πολλούς Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι απλώς εκθέτουν εαυτούς: Το Άρθρο 121 του Δικαίου της Θάλασσας προβλέπει ρητά ότι τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν πλήρη δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες, ομοίως με τα ηπειρωτικά εδάφη».

Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία ας προσέξει καλύτερα τη Συνθήκη της Λωζάνης και να την αντιμετωπίσει με σεβασμό και χωρίς αναθεωρητισμό. Οι αναθεωρητισμοί και τα περί “γκρίζων ζωνών” θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Εδώ μπαίνει ο φράκτης - Αποκλειστικές φωτογραφίες Newsbomb.gr