ΕΘΝΙΚΑ

Απίστευτα πράγματα: Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι θα πουλήσουν drones στην Ελλάδα

Απίστευτα πράγματα: Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι θα πουλήσουν drones στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι θα μας «τρελάνουν»! Η Daily Sabah γράφει για τουρκικά drones στον ελληνικό στρατό! - Το θέμα ανέδειξε το militaire.gr και παραθέτει όλο το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας - Ελπίζουμε προφανώς πως το όλο θέμα εντάσσεται στο πλαίσιο της αστείας τουρκικής προπαγάνδας - Τι απαντούν πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας στο Newsbomb.gr 

Η Daily Sabah, δημοσιεύει ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο τουρκική εταιρεία με έδρα την Κωνσταντινούπολη, έχει συμφωνήσει με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας για την προμήθεια 50 drones!

Το πλήρες μεταφρασμένο κείμενο της τουρκικής εφημερίδας (πρόχειρη και γρήγορη μετάφραση) όπως το έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Τριάντης από το militaire.gr έχει ως εξής:

«Τα τουρκικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης ή ανίχνευσης ναρκών είναι έτοιμα να εισέλθουν στον κατάλογο των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων με υπογεγραμμένη προκαταρκτική συμφωνία.

Αυτή θα ήταν η πρώτη φορά που ο ελληνικός στρατός θα χρησιμοποιούσε αεροσκάφη που παράγονται από τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα, δηλαδή την Assuva Defense με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η Assuva κατάφερε να παράγει drones στον τομέα της τεχνολογίας τηλεπισκόπησης με εγχώριους πόρους, χάρη στα έργα τούρκων μηχανικών. Πούλησε τα αεροσκάφη του στον κινεζικό στρατό και στον στρατό της Σρι Λάνκα πριν συμφωνήσει με μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Remzi Başbuğ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σε δημοσιεύματα που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη ότι ετοιμάζονταν να πουλήσουν ένα drone υψηλής τεχνολογίας σε έναν στρατό-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως από τον τουρκικό στρατό, έναν άλλο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

«Με μια συμφωνία που υπογράψαμε με το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο καιρό, έγινε η προκαταρκτική αποδοχή των 50 drones που παρήγαμε. Τα δύο αεροσκάφη που στείλαμε πέρασαν με επιτυχία τις δοκιμές που πραγματοποίησε ο ελληνικός στρατός », δήλωσε ο Başbuğ.

Τα αεροσκάφη προορίζονται να εξυπηρετούν κυρίως στους τομείς των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης αέρα και την ανίχνευση υπόγειων αποθηκών.

Ο Başbuğ, δηλώνοντας ότι η παραγωγή και η παράδοση του συστήματος είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία στον αμυντικό τομέα, δήλωσε: «Τα Assuva drone είναι έργο Τούρκων μηχανικών λογισμικού. Πετάνε όλα με τοπικές τεχνολογίες υλικού και λογισμικού. Είμαστε περήφανοι που παράγουμε τις καλύτερες συσκευές στον κόσμο για αναζήτηση, διάσωση και υπόγεια απεικόνιση. ”

Τα αεροσκάφη Assuva έχουν ειδικές ικανότητες ειδικά για την εύρεση εκρηκτικών ναρκών από τον αέρα, είπε, σημειώνοντας ότι το σύστημα παρέχει 100% ακριβή αποτελέσματα σε μια ευρεία περιοχή πτήσης έως βάθος 50 μέτρων και χιλιάδες μέτρα απόσταση.

«Σύντομα θα ολοκληρώσουμε την παραγγελία για 50 drone που θα χρησιμοποιηθούν για υπόγεια τούνελ, δωμάτια και αποθήκες με θερμικές κάμερες και άλλες στρατιωτικές δραστηριότητες του ελληνικού στρατού», δήλωσε ο Başbu Ba.

Η εταιρεία έχει επίσης ανοίξει γραφεία αντιπροσωπείας σε διαφορετικές χώρες, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημικής διαδικασίας, η Σρι Λάνκα είναι μία από αυτές τις χώρες.

Τα αεροσκάφη που αναπτύχθηκαν από μηχανικούς της Assuva παίζουν ρόλο στον προσδιορισμό της θέσης εκατοντάδων διαφορετικών τύπων εκρηκτικών και ορυχείων από τον αέρα. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που τρομοκρατικές ομάδες επιτάχυναν τις επιθέσεις τους εναντίον τουρκικών μονάδων επιβολής του νόμου, η εταιρεία drones συμμετείχε στον εντοπισμό πολλών χημικών από μεγάλη απόσταση και άλλων ειδών επιχειρήσεων στην Τουρκία».

Δείτε τις φωτογραφίες από το δημοσίευμα της Daily Sabah

Τι λένε πηγές του ελληνικού ΥΠ.ΕΘ.Α

To Νewsbomb.gr επικοινώνησε με πηγές του υπουργείου Άμυνας οι οποίες μας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα που γράφτηκαν και στο παρελθόν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βαρυμπόμπη: Τραγωδία με τρεις νεκρούς για έναν «θησαυρό» - Βρέθηκαν σε πηγάδι