ΕΘΝΙΚΑ

Ισραήλ για Oruc Reis: Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Ισραήλ για Oruc Reis: Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη στην Ελλάδα
AP

Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Διπλωματικός «πυρετός»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ζήτησε από τις Βρυξέλλες να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε από την πλευρά του με τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Τζεφ Πάιατ στη «σκιά» των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε tweet του μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε πως επιβεβαιώθηκε εκ νέου η στήριξη των ΗΠΑ σε διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η δέσμευση στην ανάπτυξη πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο, που δημιουργεί θεμέλια για διαχρονική ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία.

SABAH: Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ εντός της εβδομάδας

Την ίδια στιγμή, για επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα SABAH, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα τονίζει πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με την καγκελάριο θα τεθεί επί τάπητος η «πρόσκληση» για εξεύρεση φόρμουλας που να ικανοποιεί τους πάντες αλλά και «η στάση της Ελλάδας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο: Απειλεί να «πατήσει» την «κόκκινη γραμμή» ο Ερντογάν - Συναγερμός στην Αθήνα