ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό υποβρύχιο έφτασε στην Άνδρο - Όπου φύγει - φύγει ο Τούρκος μόλις εντοπίστηκε

Τουρκικό υποβρύχιο έφτασε στην Άνδρο - Όπου φύγει - φύγει ο Τούρκος μόλις εντοπίστηκε

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποδεσμεύσει από το καθεστώς απορρήτου μια ειδική αποστολή ελληνικών ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων (του Πολεμικού Ναυτικού) και ελληνικών υποβρυχίων που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, τότε που η ένταση χτυπούσε «κόκκινο», τότε που σημειώθηκε η «επακούμβηση» ελληνικής φρεγάτας (Λήμνος) με την τουρκική (Kemal Reis).

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ως γνωστόν τα υποβρύχια δεν δίνουν σήμα πού βρίσκονται, όπως λένε στο Ναυτικό «πάνε όπου θέλουν».

Τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ωστόσο εντόπισαν και κατάφεραν να ξετρυπώσουν (το βράδυ της περασμένης Τετάρτης) ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρισκόταν εν κινήσει ανάμεσα στην Ανδρο και στον Καφηρέα (Κάβο Ντόρο).

Μια ολόκληρη νύχτα τα πληρώματα των ελικοπτέρων αλλά και του ελληνικού υποβρυχίου που έσπευσε στην περιοχή το «βομβάρδιζαν» με σήματα κάνοντας τον καπετάνιο του τουρκικού να απομακρυνθεί άρον – άρον από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο επιτυχής εντοπισμός του τουρκικού υποβρυχίου έγινε με τα ήδη υπάρχοντα ελικόπτερα ναυτικής συνεργασίας, εν αναμονή (το 2021) των τεσσάρων νέων αμερικανικών υπερσύγχρονων ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου MH-60R (Romeo).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα Σχολείων 2020: Χωρίς εκ περιτροπής διδασκαλία, με μάσκα και χωριστά διαλείμματα