ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: «Φωτιά και ατσάλι» σε Μυρτώο, Κρητικό –Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΛΟΓΧΗ»

Πολεμικό Ναυτικό: «Φωτιά και ατσάλι» σε Μυρτώο, Κρητικό –Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΛΟΓΧΗ»

Ήχησαν τα κανόνια του Στόλου μας – Δυναμική απάντηση στην Άγκυρα από τις μονάδες κρούσης, την ώρα που διεξάγονταν η ετήσια τουρκική άσκηση EFES

Επί δύο σχεδόν μήνες τα πληρώματα των πλοίων του ελληνικού Στόλου στάθηκαν απέναντι από τους Τούρκους στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας στο προκλητικό καθεστώς Ερντογάν.

Μετά την αποκλιμάκωση της στρατιωτικής έντασης, η επιστροφή στο ναύσταθμο ήταν αναγκαία για τα ελληνικά πλοία και υποβρύχια, καθώς έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα σκάφη, τα οποία τονίζουμε πως δεν έσβησαν μηχανές επί 50 και πλέον μέρες.

Παράλληλα, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία μετά από τόσο καιρό να δουν τις οικογένειές τους και να ξεκουραστούν στη στεριά.

Οι προκλήσεις όμως στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι συνεχείς και δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και αδράνεια. Αντιθέτως, απαιτούν επαγρύπνηση, επιχειρησιακή ετοιμότητα και συνεχή εκπαίδευση. Άλλωστε, το Πολεμικό Ναυτικό, στις πρόσφατες κρίσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με τα στελέχη να αποδεικνύουν επί του πεδίου την εμπειρία τους, το ζήλο και την ελληνική ναυτοσύνη.

Με τη… «ΛΟΓΧΗ» τους ψηλά λοιπόν, τα ελληνικά πλοία απέπλευσαν και πάλι στις 5 Οκτωβρίου με προορισμό το Μυρτώο Πέλαγος και το Κρητικό, όπου πραγματοποιήθηκε η ομώνυμη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας, με τη συμμετοχή μονάδων κρούσης.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 05 έως την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020, διεξήχθη η προγραμματισμένη εθνική άσκηση μικρής κλίμακας «ΛΟΓΧΗ» στη θαλάσσια περιοχή Μυρτώου Πελάγους, Κυθήρων και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Συμμετείχαν, πλοία της Διοίκησης Φρεγατών, της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, της Διοίκησης Πλοίων Επιτήρησης, της Διοίκησης Υποβρυχίων, Ελικόπτερα από τη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου με έμφαση στην εκτέλεση προκεχωρημένων γυμνασίων πυρών κατά στόχων αέρος και επιφανείας.

Όπως επισημαίνεται από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Το Πολεμικό Ναυτικό, αθόρυβα, με απόλυτο επαγγελματισμό και αξιοθαύμαστη ναυτοσύνη κατάφερε, όχι απλά να κυριαρχήσει στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια της κρίσης με την Τουρκία, αλλά και να προκαλέσει νευρικό κλονισμό στους γείτονες με την στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη και σε συνεργασία πάντα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η «μπλόφα» του Ερντογάν: Πώς «τσίμπησαν» οι Ευρωπαίοι στις ψευτιές του «σουλτάνου»