ΕΘΝΙΚΑ

Πενταμερής για το Κυπριακό: Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη

Κυπριακό
Από τη διμερή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Αντόνιο Γκουτέρες την Τρίτη.
InTime News

Σε εξέλιξη είναι στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, οι διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.  

Έως τις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου) έφθασαν στο Παλάτι των Εθνών οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη, τους οποίους υποδέχθηκε ο κ. Γκουτέρες. Ακολουθεί ολομέλεια των συμμετεχόντων στη διάσκεψη και στη συνέχεια ο γγ των Ηνωμένων Εθνών θα έχει διμερείς συναντήσεις με κάθε ένα από τα μέρη.

Η επίσημη ενημέρωση από την κυπριακή Προεδρία αναφέρει ότι οι διμερείς συναντήσεις θα άρχιζαν στις 12:30 (ώρα Κύπρου) και να διαρκέσουν μέχρι και τις 20:00.

Απόψε, στις 22:00 (ώρα Κύπρου), ο κ. Γκουτέρες θα παραθέσει δείπνο με συμμετοχή 1 συν 1. Τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στο δείπνο ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εμφανίζεται έτοιμος να παραδώσει την εντολή που έχει λάβει για το Κυπριακό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Γενεύη, προκύπτει ότι στη συνάντηση του Κύπριου προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών το απόγευμα της Τρίτης τέθηκε η αναφορά του (Γκουτέρες) πως σε περίπτωση αδιεξόδου, ο κ. Γκουτέρες θα επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τους όρους εντολής που έλαβε για το Κυπριακό.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΓΓ μοιράστηκε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την σκέψη του αυτή, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει