ΕΘΝΙΚΑ

Οργή και απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: Εξοπλίζεται και στοχεύει στην Τουρκία

Οργή και απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: Εξοπλίζεται και στοχεύει στην Τουρκία
AP photo

Οι Τούρκοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα δεν αστειεύεται και είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.

Ο άνθρωπος που έλεγε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί στρατιωτικά την Τουρκία, φαίνεται πλέον πως αρχίζει να… ζορίζεται βλέποντας τη χώρα μας να ισχυροποιείται και να αποκτά πλεονέκτημα σε αέρα και θάλασσα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγόρησε την Ελλάδα για εξοπλιστική μανία, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά την ενόχλησή του για τις σημαντικές συμφωνίες της χώρας μας με τη Γαλλία αλλά και τις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής μάλιστα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, διερωτάται ποιον στοχεύει η Αθήνα με τους εξοπλισμούς, αν όχι την Τουρκία.

«Έχει ξεκινήσει η αγάπη για εξοπλισμούς, ανταγωνισμός για εξοπλισμούς, προσπάθεια για εξοπλισμούς... Λένε πως δεν είναι εναντίον της Τουρκίας. Ε, τότε εναντίον ποιου είναι; Οι αξιωματούχοι μας δεν βρίσκουν την απάντηση εναντίον ποιου είναι; Εμείς λέμε πως η Τουρκία δεν είναι απειλή για τους συμμάχους της», ανέφερε ο Ακάρ, την ώρα όμως που τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν συνεχώς το FIR Αθηνών και τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται πέριξ της Κύπρου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, απείλησε μάλιστα πως τόσο οι εξοπλισμοί όσο και η «αναζήτηση συμμάχων» από την Ελλάδα θα πλήξει τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις σχέσεις των χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Για τις προκλήσεις των μαχητικών του και των πολεμικών πλοίων του, ούτε λόγος… Αυτά δεν πλήττουν τις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με τον Ακάρ.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο Τούρκος αξιωματούχος «κόπτεται» για την οικονομία της Ελλάδας και προειδοποιεί ότι οι εξοπλισμοί είναι σπατάλη και θα δυσκολέψουν τη ζωή του ελληνικού λαού.

«Αυτός ο πόθος για εξοπλισμούς όπως και η αναζήτηση συμμαχιών ενώ είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, αυτά θα προκαλέσουν ζημιά και στις διμερείς σχέσεις μας αλλά όπως και στο ΝΑΤΟ. Θα πλήξουν την αξιοπιστία και θα είναι σπατάλη. Για την Ελλάδα θα είναι σπατάλη. Στην Ελλάδα όπως το λένε και οι πολιτικοί τους υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα, όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα το να μπαίνουν σε περιπέτειες πρέπει να δουν πως αυτό θα δυσκολέψει τη ζωή του ελληνικού λαού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Κηφισιά: Νεκρός ο υπάλληλος που δέχθηκε πυροβολισμούς

Τραγωδία στην Κηφισιά: Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας - «Φώναζε αιμόφυρτος βοηθήστε με»

Γλυκά Νερά: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη ζωή του πιλότου- «Είχαμε σχέση με τον Μπάμπη»