ΕΘΝΙΚΑ

Παραλήρημα Τσελίκ: Η Ελλάδα δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο - «Πυρά» κατά Μητσοτάκη

Παραλήρημα Τσελίκ: Η Ελλάδα δημιουργεί εντάσεις στο Αιγαίο
AP

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με… de facto αποτελέσματα.

«Η Ελλάδα ακολουθεί μια επιθετική πολιτική. Οι Έλληνες πολιτικοί, πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, δημιουργούν εντάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να ξεπεράσουν τις εσωτερικές πολιτικές αντιξοότητες και να διαχειριστούν ορισμένες πιέσεις που δέχονται. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, αυτή η επιμονή τους θα φέρει de facto αποτελέσματα. Αυτό που κάνουν είναι να ξοδεύουν τα μέσα και τα λεφτά του ελληνικού λαού. Έχουμε δίκιο και επίσης όλα τα μέσα για να το αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο και από νομικής απόψεως, αλλά και στο πεδίο της μάχης», υπογράμμισε.

«Αν και περιμέναμε δηλώσεις που να αποκλιμακώνουν την ένταση τη νέα περίοδο, ήρθαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη προκλητικές δηλώσεις. Ο Μητσοτάκης όταν συναντιέται με διάφορους ηγέτες δεν μιλάει για κανένα θέμα της Ελλάδας, παρά μόνο κάνει παράπονα για την Τουρκία. Η δουλειά του είναι να λέει ψέματα για την Τουρκία. Καταβάλλει κάθε προσπάθεια να υπονομεύσει την μετριοπαθή προσέγγιση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας όταν κάθονται στο τραπέζι και προσπαθούν να προσεγγίσουν ορθολογικά τα ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικά από πολιτικής απόψεως τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρός μας στο τραπέζι», συμπλήρωσε ο Τσελίκ.

Τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι. Η Τουρκία είναι κράτος της διπλωματίας. Όταν η Τουρκία λέει ας καθίσουμε, η Ελλάδα είναι πάντα εκείνη που το σκάει από το τραπέζι. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το τραπέζι ως εργαλείο χειραγώγησης για να παρασύρει άλλα κράτη στο πλευρό της. Όποια χώρα της δίνει υποστήριξη, της δίνει και από μία βάση και προβαίνει μέρα νύχτα σε δηλώσεις κατά της Τουρκίας».

Με πληροφορίες από: sigmalive

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού - Τρίτη δόση: Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες (vid)

Τραγικό τέλος: Νεκρός στα αζήτητα του νοσοκομείου «Ελπίς» εντοπίστηκε 41χρονος που αγνοείτο

Καλαμπάκα: Πώς μια ανακοίνωση σούπερ μάρκετ... αποκάλυψε πελάτες με κορονοϊό