ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Στη Γαλλία η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» - Ενισχύεται συνεχώς η συνεργασία με τη Γαλλία

Πολεμικό Ναυτικό: Στη Γαλλία η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» - Ενισχύεται συνεχώς η συνεργασία με τη Γαλλία
Έτοιμη να ανταποκριθεί στα σενάρια της άσκησης «POLARIS 2021» η φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού
Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην άσκηση «POLARIS 2021» θα δώσει το «παρών» μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου η ελληνική φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, που ήδη κατέπλευσε στο λιμάνι της Τουλόν.

Αποφασισμένες να εμβαθύνουν τις αμυντικές σχέσεις τους είναι Ελλάδα και Γαλλία, δημιουργώντας μια ισχυρή συμμαχία που στέλνει πολλαπλά μηνύματα τόσο στην Τουρκία, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Με μεθοδικές κινήσεις, Αθήνα και Παρίσι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε μια σειρά από κοινές δράσεις με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες. Ο Εμάνουελ Μακρόν άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί εντατική παρουσία των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεχή ενίσχυση των σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, οι εξαιρετικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί αποδίδει συνεχώς καρπούς, τόσο στα εξοπλιστικά προγράμματα όπου 24 μαχητικά Rafale και 3+1 φρεγάτες Belh@rra βάφονται στα γαλανόλευκα, αλλά και σε περαιτέρω αμοιβαία στρατιωτική στήριξη.

Στο πλαίσο λοιπόν της ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, η Φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ κατέπλευσε στο λιμένα Τουλόν της Γαλλίας, προκειμένου να συμμετέχει στην άσκηση «POLARIS 2021», η οποία διοργανώνεται από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις και θα λάβει χώρα στη Δυτική Μεσόγειο και τη θάλασσα της Λιγουρίας από σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

18_nov_001.jpg
Η ελληνική φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ» στο λιμάνι της Τουλόν.Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Η «POLARIS 2021» πραγματοποιείται με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ιταλίας και περιλαμβάνει τεχνικά αντικείμενα σε όλο το εύρος του ναυτικού πολέμου με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας καθώς και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στην αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών απειλής στο πεδίο της μάχης.

Η συμμετοχή της Φρεγάτας ΑΔΡΙΑΣ στην POLARIS 2021 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, σύμφωνα με τα όσα καθορίστηκαν στην πρόσφατη διμερή συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας για την εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής σχέσης στην Άμυνα και την Ασφάλεια και σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Γαλλία, επιβεβαιώνοντας την διαρκή αναβάθμιση της Στρατιωτικής Συνεργασίας των δύο Χωρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη: Αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ μιλούσε στη Βουλή

Συνελήφθη ο Νίκος Αντωνιάδης ο δικηγόρος που πρωτοστάτησε κατά των εμβολιασμών

Νίκαια: Καρέ - καρέ η στιγμή της δολοφονίας του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου (Προσοχή σκληρές εικόνες)