ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: Αποδοτικό το γεύμα με τον Μητσοτάκη – Χαμηλώνει τους τόνους και ο Τσελίκ

Ερντογάν: Αποδοτικό το γεύμα με τον Μητσοτάκη – Χαμηλώνει τους τόνους και ο Τσελίκ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο γεύμα που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη
INTIME

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο γεύμα που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για το γεύμα που είχε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη με τον Κυριακό Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας.

«Την Κυριακή με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κύριο Μητσοτάκη είχαμε ένα αποδοτικό γεύμα εργασίας το οποίο πιστεύω ότι θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των χωρών μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας στο ίδιο κάδρο το γεύμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζο Μπάιντεν και τη συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς.

Χαμηλότερους τόνους και αποφυγή οξυμένης ρητορικής χαρακτήρισαν και την τοποθέτηση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σε αντίθεση με την προκλητική τοποθέτηση πριν το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν, αυτή τη φορά απέφυγε κάθε είδους λεκτική υπερβολή.

Ο κ. Τσελίκ έκανε λόγο για «παράθυρο ευκαιρίας», για «νέες προοπτικές», για επίλυση προβλημάτων «στη βάση του δικαίου και της δικαιοσύνης» και για ανάγκη «να ληφθούν αποστάσεις από πολιτικές που αυξάνουν την αντιπαράθεση και την ένταση».
Χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ είπε: «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι πολύ πολύτιμη. Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να βάλουμε νέες προοπτικές σχετικά με αυτούς τους προβληματικούς τομείς και για να μειωθεί η ένταση. Αποφεύγοντας τα προβληματικά και συγκρουσιακά πεδία, ευχόμαστε αυτή η επίσκεψη να είναι η αρχή για να επιλυθούν προβλήματα στη βάση του δικαίου και της δικαιοσύνης, στο διπλωματικό τραπέζι αποφεύγοντας τα μέχρι στιγμής προβλήματα και τα πεδία συγκρούσεων, να ληφθούν αποστάσεις από πολιτικές που αυξάνουν την αντιπαράθεση και την ένταση και να δηλώσω ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων με τη μεταφορά τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Βάλαμε θεμέλια για καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία