ΕΘΝΙΚΑ

Ερντογάν: «Να συμμαζευτεί η Ελλάδα»

Ερντογάν: «Να συμμαζευτεί η Ελλάδα»
AP

Νέα επίθεση του Ερντογάν στη χώρα μας  

Νέες δηλώσεις για την Ελλάδα έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος ο Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση που του έγινε από Τούρκους δημοσιογράφους, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Ερντογάν τόνισε ότι «Δεν έχουμε μέλημα να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα».

Μάλιστα για ακόμη μια φορά αναφέρθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως πολλοί «θέλησαν να μας συμφιλιώσουν» ωστόσο, συνέχισε «τώρα δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, στο μέλλον θα δούμε».

Για ακόμη μια φορά έκανε λόγο για αποστρατικωποίηση νησιών λέγοντας ότι: «Είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Και στα νησιά προσπαθεί να μας δώσει σήμα από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε».