ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλάδα διαψεύδει ξανά την τουρκική προβοκάτσια:Τα ελληνικά F-16 δεν κάνουν παράνομες ενέργειες

Η Ελλάδα διαψεύδει ξανά την τουρκική προβοκάτσια:Τα ελληνικά F-16 δεν κάνουν παράνομες ενέργειες
Στο κενό ξανά η προσπάθεια της Τουρκίας να στήσει προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Στο κενό ξανά η προσπάθεια της Τουρκίας να στήσει προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας

Στο κενό έπεσε για άλλη μια φορά η προσπάθεια της Τουρκίας να στήσει προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας και να δημιουργήσει εντυπώσεις για τη συμπεριφορά της χώρας μας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς σχετικά για το δημοσίευμα του Anadolu, o κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας και απάντησε:

«Τα ελληνικά F-16 ούτε κάνουν παράνομες ενέργειες, ούτε παρενοχλούν πολεμικά σκάφη άλλων κρατών. Τα ελληνικά F-16 είναι για να υπερασπίζουν τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και να αναχαιτίζουν με μεγάλη αποτελεσματικότητα την τουρκική προκλητικότητα στο πεδίο».

Το σενάριο της προβοκάτσιας όπως ξεδιπλώθηκε στο τηλεγράφημα του Anadolu ήταν το ίδιο με αυτό που διαψεύστηκε μόλις την περασμένη Τρίτη: πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διαρρέουν ότι τουρκικά μαχητικά που συμμετείχαν σε «άσκηση του ΝΑΤΟ» παρενοχλήθηκαν από ελληνικά F-16.

Σύμφωνα με την τουρκική προπαγάνδα το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη με τις πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας να υποστηρίζουν ότι «μόλις τα ελληνικά αεροσκάφη λοκαραν στα ραντάρ τους τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τότε η τουρκική πλευρά απάντησε με πλήρη δύναμη».

Δοθείσης της ευκαιρίας οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν και τους ισχυρισμούς – που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας – για ένα παρόμοιο περιστατικό την Τρίτη.

Η τουρκική πλευρά έφτασε, τέλος, να κάνει και «μάθημα» στην Ελλάδα κατηγορώντας την ότι είναι αυτή που «προσπαθεί με επιμονή να βάλει στο στόχαστρο ΝΑΤΟϊκες αποστολές για να αυξήσει την ένταση» καθώς και ότι είχε «σχεδιάσει» την κίνηση αυτή.

Σχετικές ειδήσεις