ΕΘΝΙΚΑ

Μηταράκης: Γνήσιο το βίντεο, δημοσιογράφοι της Αριστεράς κατά της ίδιας τους της χώρας

Μηταράκης: Γνήσιο το βίντεο, δημοσιογράφοι της Αριστεράς κατά της ίδιας τους της χώρας

Απάντηση στην κριτική για το βίντεο που δημοσίευσε με την τουρκική ακτοφυλακή να χτυπά μετανάστες, έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Για τα ναυάγια με τους δεκάδες νεκρούς σε Κύθηρα και Λέσβο αλλά και για το χθεσινό βίντεο, στο οποίο οι τουρκικές Αρχές χτυπούν μετανάστες, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κύριος Μηταράκης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ100,3, τονίζοντας πως οι τουρκικές Αρχές δεν έκαναν καμία προσπάθεια για να αποτρέψουν τις δυο ναυτικές τραγωδίες ενώ τόνισε πως η χώρα μας δεν έχει μόνο απέναντί της την Τουρκία αλλά και την ευρωπαϊκή Αριστερά και Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι καταφέρονται κατά της χώρας.

«Έκανα έκκληση στην Τουρκία. Το Λιμενικό με ενημέρωσε πως βλέπει και άλλες βάρκες να προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα με τον καιρό να είναι άσχημος, υπάρχουν άνεμοι 7 μποφόρ. Έχω επικοινωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση για το ζήτμα. Με ενημέρωσαν οι τουρκικές Αρχές πως έχουν καταγράψει το αίτημά μας», σχολίασε για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίς ώρες στο Αιγαίο ο Νότης Μηταράκης.

Σχετικά με το βίντεο που δημοσίευσε, στο οποίοι φαίνεται η τουρκική ακτοφυλακή να χτυπάει μετανάστες, τόνισε: «Επειδή είπατε για το βίντεο, δεν είπαμε πως είναι σημερινό. Κανείς δεν αμφισβήτησε πως είναι πραγματικό. Αντί να έχουμε αντίδραση από την τουρκική πλευρά, είχαμε από Έλληνες δημοσιογράφους της Αριστεράς οι οποίοι καταφέρονται κατά της ίδιας τους της χώρας. Έχουμε το μέτωπο απέναντι μας, την Τουρκία, έχουμε και την ευρωπαικη αριστερά που θέλει να ζήσσουμε ξανά την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του 2015 και να έχουμε Μόρια και Ειδομένη. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Σχετικές ειδήσεις

Έκκληση Μηταράκη στην Τουρκία: Σταματήστε τις ροές, χάσαμε αρκετές ζωές

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό η Τουρκία - Η δράση του τουρκικού λιμενικού

Ελληνική απάντηση σε Ερντογάν: Αντί να εφαρμόζει το Δίκαιο, πιέζει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα