ΕΘΝΙΚΑ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό η Τουρκία - Η δράση του τουρκικού λιμενικού

Βίντεο τουρκικό λιμενικό
Αποκαλυπτικό βίντεο στο φως της δημοσιότητας
Twitter

Αποκαλυπτικό βίντεο για την δράση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης

Βίντεο - ντοκουμέντο με τα βίαια pushing forward του τουρκικού λιμενικού στο Αιγαίο, έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Νότης Μηταράκης.

Το βίντεο αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και το οποίο δείχνει ένα σκάφος του τουρκικού λιμενικού να προσπαθεί -κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου- να απωθήσει μετανάστες με τη βία προς την πλευρά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο Νότης Μηταράκης μέσω Twitter, το βίντεο μάλιστα τραβήχτηκε, από μετανάστη ο οποίος στη συνέχεια περισυλλεχθηκε και διασώθηκε από το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

«Πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή που σπρώχνει βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της κοινής δήλωσης της ΕΕ. Αυτό το βίντεο γυρίστηκε από έναν πρόσφυγα που σώθηκε από την Ελλάδα. Αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία».

Σημειώνεται ότι το αποδεικτικό βίντεο για τα ψέματα της Τουρκία, δίνεται στη δημοσιότητα μια μέρα μετά τους ισχυρισμούς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ανέφερε πως «οι Έλληνες πνίγουν μετανάστες», ενώ σε αντίθεση η Τουρκία τους διασώζει.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε την Τρίτη (4/10) με ανυπόστατες κατηγορίες για «θάψιμο» αθώων στο Αιγαίο από τα ελληνικά φέρι μποτ.

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η τούρκικη πλευρά είναι εκείνη που διασώζει τους μετανάστες καθώς ως μουσουλμάνοι, «εκπληρώνουν τις απαιτήσεις του ισλαμισμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας», δήλωσε αναλυτικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικές ειδήσεις:

Ελληνική απάντηση σε Ερντογάν: Αντί να εφαρμόζει το Δίκαιο, πιέζει την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορα

Νότης Μηταράκης: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

Μηταράκης: Αν τα κράτη μέλη χορηγούσαν άσυλο σε όλους, δεν θα είχε νόημα το Διεθνές Σύστημα Ασύλου