ΕΘΝΙΚΑ

Στρατηγός Φλώρος: Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου

Στρατηγός Φλώρος: Συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου

Η πρώτη δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά τις Κρίσεις - Πώς ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει τον «πρασινοσκούφη» στρατηγό στη θέση του. 

Την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ για έναν ακόμη χρόνο, όπως είχε προαναγγελθεί, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό.

Ο πρωθυπουργός και το ΚΥΣΕΑ έκριναν επιτυχημένη τη θητεία του «πρασινοσκούφη» Στρατηγού και του έδωσαν το «πράσινο φως» για έναν ακόμα χρόνο ως επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος συμπληρώνει φέτος 3 χρόνια στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και με το +1 που εξασφάλισε θα ολοκληρώσει την πλούσια καριέρα του τον Ιανουάριο του 2024.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο κ. Φλώρος δήλωσε, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ: «Στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Κυβέρνησης, συνεχίζω απερίσπαστος την εκτέλεση των καθηκόντων μου που απορρέουν από την εκ του νόμου αποστολή μου επ’ ωφελεία της Πατρίδας και των Ενόπλων της Δυνάμεων, όπως και κατά την προηγούμενη τριετία», ανέφερε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στα τρία χρόνια της παρουσίας του στον αρχηγικό θώκο του ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πιστώνεται το συντονισμό των τριών Κλάδων κατά τη διάρκεια των κρίσεων με την Τουρκία το 2020, όταν και θωράκισε ταχύτατα και αποτελεσματικά τα σύνορα από τον Έβρο μέχρι το Καστελλόριζο. Η άμεση, ψύχραιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, η αποφασιστική αντίδραση και οι χειρισμοί κατά την κρίση με το ORUC REIS στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η δημιουργία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι κινήσεις στα εξοπλιστικά σε συνεργασία με τους Αρχηγούς των Κλάδων, αλλά και η ουσιαστική και πολυεπίπεδη προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κοινωνία κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, είναι ορισμένες από τις πολλές και σημαντικές δράσεις που φέρουν την υπογραφή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός, παρά τις πληροφορίες περί εσωτερικών συγκρούσεων στο ελληνικό «Πεντάγωνο», έμεινε σταθερός στη θετική γνώμη για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, αναγνωρίζοντας την εργατικότητα και την εμπειρία του Κωνσταντίνου Φλώρου, διατηρώντας τον για έναν ακόμη χρόνο στον αρχηγικό θώκο του ΓΕΕΘΑ.