ΕΘΝΙΚΑ

Καμπάς: Οι Τούρκοι θα μας απειλούν στο πλαίσιο του εκλογικού παροξυσμού - «Ίδιος» ο Κιλιντσάρογλου

Καμπάς: Οι Τούρκοι θα μας απειλούν στο πλαίσιο του εκλογικού παροξυσμού - «Ίδιος» ο Κιλιντσάρογλου

«Προσωρινή» θεωρεί ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, την αποκλιμάκωση στην ένταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Θα προσπαθήσουν εκ νέου να ξεσηκώσουν το εθνικιστικό προφίλ του Τούρκου ψηφοφόρου διότι βολεύει τον Ερντογάν», δήλωσε ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Θα ακουστούν ξανά απειλές διότι θα το βάλουν το θέμα στον εκλογικό παροξυσμό - το μεγάλο πρόβλημα μέρος των Τούρκων τώρα είναι το Αιγαίο, παρά την προσέγγιση που έγινε με τους σεισμούς», υπογράμμισε.

Για το ενδεχόμενο δε να κερδίσει ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου τον Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές, ο στρατηγός σχολιάζει ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Ας φαίνεται πιο «ανθρώπινο» το προφίλ τους, μεγάλο ποσοστό των Τούρκων ψηφίζουν εθνικιστικά. Δεν θα ξεφύγουν από την πολιτική για Συρία, Ιράν, Αιγαίο και Μεσόγειο. Η αντιπολίτευση έχει μέσα της δυνάμεις που είναι έντονα εναντίον της χώρας μας», συμπληρώνει.

«Ίσως γίνει μια εκλογίκευση της πολιτικής τους και να φερθούν πιο δυτικά, αλλά το για το ιερό τους δισκοπότηρο, το Αιγαίο, δύσκολα θα αλλάξουν», καταλήγει.

Δείτε το βίντεο:

Με την άποψη αυτή συμφωνεί κι ο διεθνολόγος Γιώργος Τζογόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Newsbomb.gr τονίζει:

«Δεν νομίζω πως τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό επηρεάζονται από το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική. Βέβαια, σε περίπτωση νίκης Κιλιντσντάρογλου υπάρχει μία σχετική αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα υπό την έννοια ότι δεν έχει κυβερνήσει στο παρελθόν.

Όταν επιστρέψουμε σε μία πολιτική κανονικότητα, θα ξαναδούμε λογικά κάποια ένταση, ο βαθμός της οποία δεν μπορεί τώρα να προκαθοριστεί».