ΕΘΝΙΚΑ

Ο Ερντογάν έρχεται με τρία αεροπλάνα στην Αθήνα - Φέρνει μαζί και τις... λιμουζίνες του

Ο Ερντογάν έρχεται με τρία αεροπλάνα στην Αθήνα - Φέρνει μαζί και τις... λιμουζίνες του
AP

Σαν... Σουλτάνος έρχεται ο Ερντογάν στη χώρα μας, φέρνοντας μαζί του ακόμα και τις λιμουζίνες του, αφού αφενός μάλλον δεν... εμπιστεύεται τον οικοδεσπότη, αφετέρου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θέλει να κάνει «επίδειξη» της δύναμης του.

Δύο 24ωρα έμειναν για την άφιξη του Τούρκου προέδρου, στην Αθήνα.

Ο Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την πρωτεύουσα μόνο για λίγες ώρες με την ελληνική πλευρά να μην έχει υψηλές προσδοκίες αλλά βάζοντας ως στόχο να κρατήσει το καλό κλίμα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις τον τελεταίο καιρό. Ωστόσο η Αθήνα σε ένα πράγμα θα είναι κάθετη... Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος προσγειώνεται στο Διεθνές Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 11:00 το πρωί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με πρώτη στάση το προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεύτερη και τελευταία στάση, το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ομόλογους υπουργούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος θα προσγειωθεί... ως Σουλτάνος, αφού δεν θα έρθει μόνο με ένα αεροπλάνο αλλά με τρία. Μάλιστα σε ένα από αυτά θα βρίσκονται οι λιμουζίνες του, οι οποίες αντέχουν σε πυροβολισμούς και εκρήξεις.

Η λιμουζίνα του Ερντογάν είναι κατασκευασμένη από κράμα τιτανίου με τις πόρτες να έχουν φτιαχτεί από ατσάλι με πάχος 13 εκατοστά.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραμείνει στη χώρα μας για λίγες ώρες, με την Αθήνα να κρατάει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, έχοντας ως στόχο να διατηρηθεί το καλό κλίμα των τελευταίων μηνών στα ελληνοτουρκικά και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στο αεροπλάνο του θα βρίσκονται 15 μέσα ενημέρωσης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα ακολουθήσουν ερωτήσεις στις δηλώσεις των δύο ηγετών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τούρκου προέδρου την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

  • Λ. Κατεχάκη,
  • Λ. Μεσογείων,
  • Λ. Βασ. Σοφίας,
  • Λ. Κηφισίας,
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
  • Λ. Βασ. Αμαλίας,
  • Λ. Αλεξάνδρας,
  • Μιχαλακοπούλου,
  • Σταδίου,
  • Πανεπιστημίου και
  • Ακαδημίας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.