ΕΘΝΙΚΑ

Μαρινάκης: Νέο μήνυμα στην Αλβανία για τον Μπελέρη

Μαρινάκης: Νέο μήνυμα στην Αλβανία για τον Μπελέρη

Πρέπει να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματα του Μπελέρη, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει τη στάση της για την υπόθεση Μπελέρη, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. «Πρέπει να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα δικαιώματα του Φρέντι Μπελέρη, που είναι ο νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, και ως προς το θέμα της ορκωμοσίας του και ως προς το τεκμήριο αθωότητας» διαμήνυσε.

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, επισήμανε πως αν εν μέρει αρθεί η παραδοξότητα, αυτό είναι στα θετικά, επιμένοντας πως «έχουμε ένα νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν έχει ορκιστεί».

Απευθυμόνομενος στην Αλβανία για την ενταξιακή της πορεία στην ΕΕΕ, τόνισε πως περνάει από τον σεβασμό των κανόνων του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εκπτώσεις σε ζητήματα κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν κάνει, υπογράμμισε περαιτέρω.

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα ενός ανθρώπου που εξελέγη, να γίνουν σεβαστά», επανέλαβε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και προσέθεσε πως η ελληνική θέση έγινε ευρωπαϊκή. Δεν είναι διμερές ζήτημα, σημείωσε επιπροσθέτως.