ΕΘΝΙΚΑ

Ανάκτορο στην Οξυά ετοιμάζει ο εμίρης του Κατάρ - Δώρο στη γυναίκα του

Ανάκτορο στην Οξυά ετοιμάζει ο εμίρης του Κατάρ - Δώρο στη γυναίκα του

Ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί κατόρθωσε να ξεπεράσει τα όποια γραφειοκρατικά κωλύματα του ελληνικού Δημοσίου και αγοράζει την Οξυά, ένα πανέμορφο νησί στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο Άραβας κροίσος έκανε δικό του το νησί των Εχινάδων έναντι 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο το όνομα που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο δεν είναι το δικό του, αλλά της κόρης του, Μαγιάσα, η οποία είναι πρόεδρος των μουσείων του Κατάρ.

Όπως αναφέρει η Real Life, ο σεΐχης ενέδωσε στις πιέσεις τόσο της Μαγιάσα, όσο και της δεύτερης γυναίκας του, Σεϊχά Μοζά, οι οποίες τον προέτρεψαν να προβεί στην αγορά ενός ελληνικού νησιού, έπειτα από τις διακοπές της οικογένειάς τους στο Ιόνιο πέλαγος το καλοκαίρι του 2011, όπου είχαν έρθει με το υπερπολυτελές γιοτ τους.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό βέβαια, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Άραβας κροίσος αναγκάστηκε να έρθει αντιμέτωπος με τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, ωστόσο οι πρόσφατες εκρηκτικές δηλώσεις του φαίνεται πως ενεργοποίησαν τον κρατικό μηχανισμό.«Στην Ελλάδα δεν ψάχνετε για επενδυτές, αλλά για μαζοχιστές», ήταν τα λόγια του εμίρη, όπως τα μετέφερε απεσταλμένος του στον δήμαρχο της Ιθάκης, Ιωάννη Κασσιανό.

Το μήνυμα, όπως όλα δείχνουν, έφτασε στους αποδέκτες που έπρεπε και έτσι, οι διαδικασίες επισπεύστηκαν και, εν τέλει, άναψε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες πώλησης του νησιού στον Αλ Θανί.

Το ποσό των 5,6 εκατομμυρίων ευρώ, βέβαια, δεν προσεγγίζει ούτε λίγο το εκπληκτικό ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ξοδέψει η κόρη του εμίρη, προκειμένου να αγοράσει τους «Χαρτοπαίκτες», πίνακα του Πολ Σεζάν, που ανήκε επί χρόνια στον εφοπλιστή Γιώργο Εμπειρίκο!