ΕΘΝΙΚΑ

Τίρανα: Το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» ξεκινά από το Κόσοβο

Τίρανα: Το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» ξεκινά από το Κόσοβο

Η κυβέρνηση πιστεύει πως βρίσκεται κοντά στην πραγμάτωση του ονείρου της «Μεγάλης Αλβανίας» , ιδιαίτερα μετά τις επαφές στο Πρίζερν με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου με βασική ατζέντα τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος...

Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο η αλβανική κυβέρνηση των σοσιαλιστών του Εντι Ράμα, ενώ η αντιπροσωπεία της επιβιβαζόταν σε λεωφορείο για το Πρίζερν του Κοσόβου. Για «νέο κεφάλαιο όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή» μίλησε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλβανό ομόλογό του, Εντι Ράμα, ο Θάτσι δήλωσε πως ειδικές επιτροπές θα συνεργαστούν γιανα μεγαλώσει η συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η βελτίωση των υποδομών μεταξύ Τιράνων-Πρίστινας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν σειρά συμφωνιών για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, για τις μεταφορές και τις υποδομές. Ειδικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε από τον αλβανικό Τύπο συμφωνία για οικονομική ενίσχυση στις κατοικημένες, από Αλβανούς, περιοχές Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς, στη νότια Σερβία.

Διαβάστε επίσης

Αλβανοί: «Ηρθε η ώρα για την Μεγάλη Αλβανία»