ΕΘΝΙΚΑ

Χ. Κλίντον: Το στάτους κβο στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν

Χ. Κλίντον: Το στάτους κβο στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν
Υπέρ μιας ομοσπονδίας με δύο κοινότητες και δύο ζώνες...

Υπέρ μιας ομοσπονδίας με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, τάχθηκε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χ. Κλίντον αναφερόμενη στο Κυπριακό, σε συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Α.Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

«Θέλουμε μια ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η κα Κλιντον, προσθέτοντας παράλληλα ότι το στάτους κβο στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή. Παράλληλα, κάλεσε τον τουρκικό λαό να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που έρχεται για «να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που δημιουργούνται για περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας», και ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Όσον αφορά τις συλλήψεις δημοσιογράφων, η επικεφαλής της Αμερικανικής Διπλωματίας τόνισε πως «οι κινήσεις αυτές δεν είναι προς όφελος της Τουρκίας και μοιάζουν αντιφατικές με όλες τις άλλες εξελίξεις που έχουν γίνει στην Τουρκία».